Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Ot.prp. nr. 66 (2000-2001), Innst. O. nr. 118 (2000-2001), (), ()

  • Forslag fremmet under debatt og vedtak i odelstinget

    Forslag nr. 10 fra Høegh, Annelise på vegne av Høyre og Sosialistisk Venstreparti


    I lov om helseforetak m.m skal § 51 fjerde ledd lyde:

    Ved opphør av virksomhet i foretak eller når bygninger eller eiendom ikke lenger brukes til sykehusformål hjemfaller disse til fylkeskommunen, eller kommunen dersom fylkeskommunen er avskaffet.

    Fjerde og femte ledd i proposisjonens lovforslag blir femte og sjette ledd.

    Forslag nr. 17 fra Høegh, Annelise på vegne av Høyre


    I lov om helseforetak m. m. skal § 53. nr. 6 første ledd lyde:

    Fra og med ikraftsettingen av denne loven har staten ved regionale helseforetak, rett og plikt til å overta alle formuesposisjoner som er knyttet til offentlige virksomheter som er nødvendige for spesialisthelsetjenestene somatisk helsevern, psykisk helsevern, rehabiliterings- og habiliteringstjenester, ambulansetjenester og offentlige tiltak for rusmiddelmisbrukere som er organisert etter spesialisthelsetjenesteloven. Staten ved regionale helseforetak overtar alle fylkeskommunalt eide formuesposisjoner som er knyttet til universitets- og høgskolefunksjoner. Overtakelsen skal omfatte alle rettigheter og plikter som er knyttet til de virksomhetene som overtas. Lov av 6. april 1984 nr. 17 om vederlag ved oreigning av fast eiendom, får ikke anvendelse på overtakelsen.

    Forslag nr. 18 fra Ballo, Olav Gunnar på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    § 21 andre ledd skal lyde:

    "Et av styremedlemmene i foretakene utpekes av de landsomfattende pasientorganisasjonene. Ved oppnevnelsen av styret tar eier hensyn til kandidater innstilt av rådsorganet opprettet etter § 35."

    Forslag nr. 19 fra Kristoffersen, Asmund på vegne av Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti


    § 46 Riksrevisjonens kontroll

    I regionalt helseforetak, helseforetak og heleide datterselskaper til slike foretak har Riksrevisjonen rett til å kreve de opplysninger den finner påkrevd for sin kontroll, så vel fra daglig leder som fra styre og revisor. Riksrevisjonen kan i den utstrekning den finner det nødvendig, selv foreta undersøkelser i foretaket og selskaper som er heleid foretak inkludert systematiske undersøkelser av foretakets økonomi, produktivitet, måloppnåelse og virkninger ut fra Stortingets vedtak og forutsetninger. Når samarbeidet i henhold til § 42 etableres, har Riksrevisjonen samme rett til innsyn og informasjon som det foretaket mottar eller kan innhente fra disse. For øvrig kan Stortinget fastsette regler om Riksrevisjonens kontroll.

    Riksrevisjonen skal varsles og har rett til å være til stede i foretaksmøte i foretak, og tilsvarende møte i heleide datterselskaper.