Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om å utarbeide en strategi for god ernæring for eldre som mottar omsorgstjenester i sykehjem og hjemmetjenesten

Dokument 8:116 S (2017-2018), Innst. 213 S (2017-2018)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Ingvild Kjerkol, Siv Henriette Jacobsen, Tellef Inge Mørland, Tore Hagebakken, Tuva MoflagSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenForslag fra (A)Innstilling avgitt 10.04.2018Innst. 213 S (2017-2018)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet forslag fra Arbeiderpartiet om å utarbeide en helhetlig nasjonal strategi for god ernæring for eldre som mottar omsorgstjenester i sykehjem og hjemmetjenesten. Det er bred enighet om at mat og måltider for eldre er en viktig del av den kommunale omsorgstjenestens oppdrag. Arbeiderpartiet, Senterpartiet , Sosialistisk Venstreparti, MDG og Rødt stemte for forslagene, og argumenterte for at det er viktig å få økt kompetanse og høyere kvalitet på feltet. I innstillingen viste regjeringspartiene til at mat og måltider vil være en av hovedsatsingene i stortingsmeldingen "Leve hele livet", og at de ønsker å vente til meldingen foreligger, for å sikre en mest mulig helhetlig tilnærming.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 10.04.2018

    Behandlet i Stortinget: 19.04.2018