Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om at det skal være pålagt at nettbrett/PC eller lignende enheter som er tilgjengelig for barn i barnehagen og i småskolen, skal benytte filter som hindrer elever tilgang til alvorlig skadelig innhold på nett

Dokument 8:124 S (2017-2018), Innst. 191 S (2017-2018)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Geir Jørgen Bekkevold, Hans Fredrik Grøvan, Jorunn Gleditsch Lossius, Knut Arild HareideSaken er behandlet i utdannings- og forskningskomiteenForslag fra (KrF)Innstilling avgitt 20.03.2018Innst. 191 S (2017-2018)

Saksgang

Status

 • Vedtak i korthet

  Stortinget har behandlet et representantforslag fra Kristelig Folkeparti om krav om filter på nettbrett, PC og lignende enheter som brukes på skolen eller i barnehagen. Et enstemmig Storting har vedtatt å be regjeringen utarbeide nasjonale retningslinjer om dette for barnehage- og skoleeiere, slik at de tar i bruk løsninger som skjuler alvorlig skadelig innhold på digitale enheter som deles ut eller er tilgjengelige for barna.

 • Behandling og vedtak

  Saken er ferdigbehandlet

  Vedtak i samsvar med innstillingen

  Vedtak og henstillinger

 • Slik stemte representantene

 • Behandling og innstilling

  Innstilling avgitt 20.03.2018

  Behandlet i Stortinget: 10.04.2018