Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om å annullere anbud med selskapet Babcock før luftambulansetjenesten bryter sammen, forlenge avtalen med Lufttransport og forberede offentlig drift av tjenesten på sikt

Dokument 8:224 S (2017-2018), Innst. 362 S (2017-2018)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Bjørnar MoxnesSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenForslag fra (R)Innstilling avgitt 31.05.2018Innst. 362 S (2017-2018)

Saksgang

Status

 • Vedtak i korthet

  Stortinget har behandlet sak om beredskapen i luftambulansetjenesten. Bakgrunnen er den reduserte ambulanseflyberedskapen som har oppstått i forbindelse med anbudsprosessen og overgang til ny operatør for tjenesten. Forslaget om å annullere anbudet med selskapet Babcock fikk bare støtte fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt, og ble dermed ikke vedtatt. Stortinget har enstemmig vedtatt å be regjeringen utrede offentlig/ideell drift av luftambulansetjenesten. Videre er det enstemmig vedtatt å be regjeringen evaluere anbudsprosessen vedrørende luftambulansetjenesten. Med støtte fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet De Grønne og Rødt ble det flertall for å be regjeringen sikre at erfaring og kompetanse i dagens luftambulansetjeneste videreføres, enten gjennom forhandlinger med operatør, gjennom ny anbudsrunde med krav om virksomhetsoverdragelse eller på annen egnet måte.

 • Behandling og vedtak

  Saken er ferdigbehandlet

  Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

  Vedtak og henstillinger

 • Slik stemte representantene

 • Behandling og innstilling

  Innstilling avgitt 31.05.2018

  Behandlet i Stortinget: 07.06.2018