Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om fungerende person- og varetransport i distriktene

Dokument 8:119 S (2019-2020), Innst. 54 S (2020-2021)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Geir Adelsten Iversen, Siv Mossleth, Sandra Borch, Trygve Slagsvold Vedum, Willfred NordlundSaken er behandlet i transport- og kommunikasjonskomiteenForslag fra (Sp)Innstilling avgitt 03.11.2020Innst. 54 S (2020-2021)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet et representantforslag fra Trygve Slagsvold Vedum, Geir Adelsten Iversen, Siv Mossleth, Willfred Nordlund og Sandra Borch (SP) om fungerende person- og varetransport i distriktene. Det ble blant annet fremmet et mindretallsforslag om å be regjeringen sørge for at kystruten opprettholdes med seks skip og anløp på alle havner mellom Bergen og Kirkenes. Det opprinnelige forslaget ble ikke vedtatt. Fremskrittspartiet fremmet et løst forslag til saken, der det ble foreslått at Stortinget skal be regjeringen avsette midler til kystruten som tiltak i forbindelse med covid-19-utbruddet. Det ble foreslått at det skal settes inn inntil 3 ekstra skip mellom Trondheim og Kirkenes, for å sikre anløp annenhver dag. Det løse forslaget fikk flertall, og ble vedtatt.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Komiteens tilråding forkastet

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 03.11.2020

    Debattert i Stortinget 10.11.2020
    Votert i Stortinget 12.11.2020