Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Lov om overgangsregler mv. ved Storbritannias uttreden fra Den europeiske union (brexit-loven)

Prop. 10 LS (2020-2021), Innst. 49 L (2020-2021), Lovvedtak 17 (2020-2021)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra Justis- og beredskapsdepartementetSaken er behandlet i justiskomiteenInnstilling avgitt 03.11.2020Innst. 49 L (2020-2021)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har vedtatt lov om overgangsregler mv. ved Storbritannias uttreden fra Den europeiske union (brexit-loven). Loven gjennomfører separasjonsavtalen i norsk rett: Avtale 28. januar 2020 om ordninger mellom Island, Liechtenstein, Norge og Storbritannia som følge av Storbritannias uttreden fra Den europeiske union, EØS-avtalen og andre avtaler som gjelder mellom Storbritannia og EØS/EFTA-statene i kraft av Storbritannias medlemskap i Den europeiske union. Loven inneholder i tillegg en ny hjemmel til å fastsette forskrifter for å gjennomføre de delene av separasjonsavtalen som ikke gjennomføres ved lov. Forskriftshjemmelen gir også grunnlag for å fastsette forskrifter for å gjennomføre eventuelle midlertidige avtaler mellom Storbritannia og Norge, gjennomføre eventuelle EØS- eller Schengen-relevante beredskapstiltak fra EU og fastsette rene nasjonale bestemmelser.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 03.11.2020

    Behandlet andre gang i Stortinget 24.11.2020