Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om lovfestet krav om logoped i kommunene, slik at alle får den språkhjelpen de trenger

Dokument 8:36 L (2020-2021), Innst. 236 L (2020-2021)

Merknad

Helse- og omsorgskomiteen ønsker skriftlige innspill til dette forslaget. For at komiteen skal rekke å ta innspillene med i behandlingen av saken, må de sendes til vårt postmottak helse-omsorg@stortinget.no senest tirsdag 12. januar kl. 23.59. Det legges ikke opp til noen muntlig høring.

Status: Saken er ferdigbehandlet.

Lovforslag fra Karin Andersen, Nicholas WilkinsonSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenForslag fra (SV)Innstilling avgitt 16.02.2021Innst. 236 L (2020-2021)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet et representantforslag fra medlemmer fra Sosialistisk Venstreparti om å lovfeste et krav om at alle kommuner må ha logoped. Forslaget fikk ikke flertall, i det regjeringspartiene og Fremskrittspartiet stemte i mot. I innstillingen viser dette flertallet til at det pågår en vurdering av om logopeder skal gis autorisasjon. Helse- og omsorgskomiteen kommenterer også i innstillingen at Helsedirektoratet har kommet med en rapport om logopedtilbudet, med en rekke anbefalinger, og en enstemmig komite bemerker at de imøteser Helse- og omsorgsdepartementets konklusjoner i dette arbeidet.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 16.02.2021

    Første gangs behandling:
    Debattert i Stortinget 25.02.2021
    Votert i Stortinget 25.02.2021