Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Riksrevisjonens undersøkelse av psykiske helsetjenester

Dokument 3:13 (2020-2021), Innst. 125 S (2021-2022)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 01.02.2022Innst. 125 S (2021-2022)

Saksgang

Status

 • Vedtak i korthet

  Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Riksrevisjonens undersøkelse av psykiske helsetjenester. Komiteen viser til at Riksrevisjonen mener det er alvorlig at mange med psykiske plager ikke får hjelp når de trenger det, og at dette varierer avhengig av hvor i landet de bor. Komiteen stiller se bak Riksrevisjonens vurdering av at det er alvorlig at personer som allerede er i en sårbar situasjon, må vente lenge på nødvendig helsehjelp.Tre av de fire regionale helseforetakene innfridde ikke ventetidskravet for barn og unge, og to innfridde ikke kravet for voksne.Komiteen stiller seg videre bak vurderingen av at det er sterkt kritikkverdig at departementet ikke har tatt i bruk ytterligere virkemidler når de regionale helseforetakene ikke har klart å nå målet på seks år. Komiteen stiller seg bak anbefalingene og ber Riksrevisjonen prioritere å følge utviklingen for et bedre psykisk helsetilbud, sårlig for barn og ungdom.

 • Behandling og vedtak

  Saken er ferdigbehandlet

  Vedtak i samsvar med innstillingen

  Vedtak og henstillinger

 • Slik stemte representantene

 • Behandling og innstilling

  Innstilling avgitt 01.02.2022

  Debattert i Stortinget 15.02.2022
  Votert i Stortinget 15.02.2022