Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om å overlevere rapporten «Eksport av velferdsytelser» for å sikre at Nav-skandalens ofre får nødvendig informasjon til å vurdere krav om oppreisningserstatning og full informasjon om hvordan Nav-skandalen kunne skje

Dokument 8:32 S (2021-2022), Innst. 205 S (2021-2022)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Mímir Kristjánsson, Seher AydarSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenForslag fra (R)Innstilling avgitt 22.03.2022Innst. 205 S (2021-2022)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om representantforslag med ordlyden "Stortinget ber regjeringen fremlegge for Stortinget den interdepartementale utredningen 'Eksport av velferdsytelser' fra 2014 med vedlegg". Forslaget ble ikke vedtatt. Forslagsstillernes begrunnelse var at Stortinget dermed kunne vurdere hva som skal gjøres for å sikre at Nav-skandalens ofre får nødvendig informasjon til å vurdere krav om oppreisningserstatning og full informasjon om hvordan Nav-skandalen kunne skje. Et flertall i komiteen understreket at Stortingets innsynsrett ved behandling av kontrollsaker kommer til anvendelse når Stortinget har en kontrollsak til behandling. På bakgrunn av at Stortinget for tiden ikke har en kontrollsak til behandling som gir grunnlag for å be om innsyn i rapporten, foreslo flertallet å avvise forslaget. Et mindretall i komiteen, bestående av medlemmene fra Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt stilte seg bak forslaget.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 22.03.2022

    Debattert i Stortinget 07.04.2022
    Votert i Stortinget 07.04.2022