Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om en bedre barselomsorg

Dokument 8:85 S (2021-2022), Innst. 255 S (2021-2022)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Kjell Ingolf Ropstad, Olaug Vervik BollestadSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenForslag fra (KrF)Innstilling avgitt 21.04.2022Innst. 255 S (2021-2022)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet et forslag fra representanter fra KrF om en bedre barselomsorg. Stortinget har enstemmig vedtatt å be regjeringen sikre bedre oppfølging og hjelpeapparat i forbindelse med svangerskap og barseltid for å forebygge og behandle fødselsdepresjon. Stortingets flertall vedtok videre å be regjeringen utrede behovet for behandlingssenter hvor mor og barn kan være sammen med barnet ved alvorlig fødselsdepresjon, og å be regjeringen rettighetsfeste hjemmebesøk av jordmor innen en uke etter fødsel. Det ble også vedtatt å be regjeringen i forbindelse med det varslede arbeidet med nasjonal helse- og samhandlingsplan og helhetlig gjennomgang av føde- og barseltilbudet, sikre kvinner nødvendig helsefaglig oppfølging etter fødsel, herunder hjemmebesøk.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 21.04.2022

    Debattert i Stortinget 28.04.2022
    Votert i Stortinget 03.05.2022