Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om strakstiltak for å redusere passkøene i Norge

Dokument 8:160 S (2021-2022), Innst. 431 S (2021-2022)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Abid Raja, André N. Skjelstad, Guri Melby, Ingvild Wetrhus ThorsvikSaken er behandlet i justiskomiteenForslag fra (V)Innstilling avgitt 24.05.2022Innst. 431 S (2021-2022)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet et representantforslag fra Venstre om strakstiltak for å redusere passkøene i Norge. Stortinget vedtok å be regjeringen gjennomføre strakstiltak med sikte på å redusere ventetid for å få nytt pass, eksempelvis gjennom å utvide åpningstider på kveldstid og i helgene, samt å øke bemanningen på passkontor med stor pågang. Videre ble regjeringen bedt om å lage en lett tilgjengelig og oppdatert oversikt over hvilke Schengen-land nordmenn kan reise til uten pass eller ID-kort, og hvilke land som fortsatt krever slike dokumenter ved innreise. Regjeringen ble også bedt om å se på mulighetene for midlertidig å utvide gyldigheten på utgåtte pass, etter dialog med andre land. Regjeringen ble videre bedt om å legge til rette for at alle får mulighet til å hente ut nye pass hos passutsteder, slik at man ikke må vente på å få passet i posten. Regjeringen ble også bedt om sørge for at de lange køene for å få hentet ut pass blir redusert gjennom ulike tiltak.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 24.05.2022

    Debattert i Stortinget 02.06.2022
    Votert i Stortinget 03.06.2022