Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Melding for året 2021 fra Norges institusjon for menneskerettigheter

Dokument 6 (2021-2022), Innst. 425 S (2021-2022)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra Interne styrer og utvalgSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 24.05.2022Innst. 425 S (2021-2022)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen årsmeldingen for 2021 fra Norges institusjon for menneskerettigheter. Kontroll- og konstitusjonskomiteen viser til at årsmeldingen konkluderer med anbefalinger på følgende fem områder: soningsdyktighet, isolasjon og tvangsbruk i fengsel, klima og menneskerettigheter, enslige mindreårige asylsøkeres omsorgstilbud, urfolks vern mot naturinngrep og menneskerettigheter og nye teknologier. Mindretallet i komiteen fremmer forslag om å følge opp anbefalingene. Flertallet understreker at de er uenige med NIMs begrunnelse og konklusjon når det gjelder forslag på klimafeltet, som etter flertallets syn ikke er i tråd med Høyesteretts avgjørelse i klimasøksmålet. Komiteen erkjenner at Norge har forbedringspotensial mht. å sørge for at forvaltningen innfrir statens menneskerettslige forpliktelser på områder der NIM gjennomgående og over år har påpekt brudd. Komiteen takker NIM for deres arbeid med å fremme og beskytte menneskerettighetene i Norge.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 24.05.2022

    Debattert i Stortinget 31.05.2022
    Votert i Stortinget 01.06.2022