Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om rask og god integrering

Dokument 8:177 S (2021-2022), Innst. 288 S (2021-2022)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Grete Wold, Kathy Lie, Kari Elisabeth Kaski, Lars Haltbrekken, Mona Fagerås, Marian Hussein, Torgeir Knag FylkesnesSaken er behandlet i kommunal- og forvaltningskomiteenForslag fra (SV)Innstilling avgitt 10.05.2022Innst. 288 S (2021-2022)

Saksgang

Status

 • Vedtak i korthet

  Stortinget har behandlet et representantforslag fra Sosialistisk Venstreparti om rask og god integrering, Stortinget vedtok å be regjeringen vurdere å automatisk innvilge arbeidstillatelse for registrerte ukrainske flyktninger hvor det ikke er identitetstvil, for eksempel ved at søkeren har biometrisk pass. Stortinget vedtok videre å be regjeringen sikre at ukrainske flyktninger og deres barn får tilgang til informasjon om sine rettigheter og muligheter i Norge i en tidlig fase i ankomsten, uavhengig av om de bor på mottak eller er innlosjert privat. Informasjonen må tilpasses barn i ulike aldre. Stortinget vedtok også å be regjeringen ta initiativ til at kommunene oppretter samarbeidsavtaler med frivillige organisasjoner for å styrke det lokale integreringsarbeidet.

 • Behandling og vedtak

  Saken er ferdigbehandlet

  Vedtak i samsvar med innstillingen

  Vedtak og henstillinger

 • Slik stemte representantene

 • Behandling og innstilling

  Innstilling avgitt 10.05.2022

  Debattert i Stortinget 24.05.2022
  Votert i Stortinget 24.05.2022