Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Folkehelsemeldinga - Nasjonal strategi for utjamning av sosiale helseforskjellar

Meld. St. 15 (2022-2023), Innst. 398 S (2022-2023)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Melding fra Helse- og omsorgsdepartementetSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenInnstilling avgitt 23.05.2023Innst. 398 S (2022-2023)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet en melding fra regjeringen kalt Folkehelsemeldinga - Nasjonal strategi for utjamning av sosiale helseforskjellar. Stortinget har med vekslende flertall fattet følgende vedtak: Stortinget ber regjeringen a) legge frem en stortingsmelding om ordningen med brukerstyrt personlig assistanse basert på NOU 2021:11. b) videreføre og utvikle modellutviklingsprogrammet for klinisk ernæringsfysiolog som ressurs for omsorgstjenesten c) i inneværende år forskriftsfeste et forbud mot markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot barn og unge under 18 år d) fremme forslag om 16-års aldersgrense for kjøp og salg av energidrikker e) klargjøre i regelverket for merverdiavgift at svømmehaller som drives av kommuner , på ikke-kommersiell basis, er berettiget kompensasjon for merverdiavgift. f) sørge for at selvmordsforebyggende tiltak styrkes. g) se på hvordan apotekenes rolle i vaksinasjonsarbeidet kan styrkes, bl.a. for å styrke vaksinasjonsgraden i befolkningen

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 23.05.2023

    Debattert i Stortinget 02.06.2023
    Votert i Stortinget 02.06.2023