Åslaug Sem-Jacobsen (Sp): Ser statsråden det som hensiktsmessig for klima, for lokalmiljø og lokalt næringsliv, og ikke minst for pasient og helsetilbud, at det er så vanskelig for sykehus eller sykehusavdelinger å kunne kjøpe lokalprodusert mat som det er i helseforetakene nå, og tenker han å bidra til å gjøre det enklere for sykehus eller sykehusavdelinger å også kunne kjøpe mat og drikke fra lokale produsenter om de selv mener det er mer hensiktsmessig for dem?
Begrunnelse
Viser til reportasje på distriktssendingen til NRK1 for Vestfold og Telemark 11.02.2021 hvor det etterlyses muligheter for å kjøpe og benytte seg mer av lokal kortreist mat til bruk i Sykehuset i Telemark sin avdeling på Nordagutu. En avdeling som bl.a. tilbyr livsstilsendring og behandling mot fedme, og som til tross for at den geografisk er plassert midt i den såkalte "Fruktbygda" ikke kan kjøpe mat og drikke av lokale produsenter. Og det selv om det kunne blitt både billigere og langt mindre belastende på klimaet siden den maten som de må benytte pga. helseforetakets innkjøpsregime fraktes langt.