Sveinung Stensland (H): Hva vil statsråden gjøre for å hjelpe mennesker i en så sårbar situasjon som Kine Pedersen Aamodt (se begrunnelse), nå som regjeringen har valgt å trekke Meld. St. 39 (2020-2021)?
Begrunnelse
I 2018 ble en mann dømt til 13 års fengsel for å blant annet ha utført «torturlignende» vold mot Kine Pedersen Aamodt, skriver Aftenposten 29. januar 2022. Da gjerningsmannen fikk soningspermisjon i samme by som hun bor, fikk hun høre dette ved en tilfeldighet. Dette kunne vært forhindret dersom regjeringen ikke trakk Meld. St. 39 (2020-2021).
I meldingen foreslo regjeringen Solberg å etablere obligatorisk varsling når gjerningspersonen slippes ut av fengsel, enten det er på prøve, permisjon eller endt soning. Forslaget mottok støtte fra blant annet Stine Sofies Stiftelse, for god offeromsorg. Det er myndighetenes plikt å sørge for at ofrene for kriminalitet føler seg trygge, og at de kan leve så normale og frie liv som mulig. Dette arbeidet har regjeringen Støre aktivt trenert ved å trekke Kriminalomsorgsmeldingen.