Skriftlig spørsmål fra Mari Holm Lønseth (H) til digitaliserings- og forvaltningsministeren

Dokument nr. 15:515 (2023-2024)
Innlevert: 23.11.2023
Sendt: 23.11.2023
Besvart: 27.11.2023 av digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne O. Tung

Mari Holm Lønseth (H)

Spørsmål

Mari Holm Lønseth (H): Kan statsråden gi en oversikt over alle utgifter knyttet til innføring av den såkalte tillitsreformen, herunder kostnader knyttet til seminarer, intern utvikling, eventuell konsulentbistand mv.?

Begrunnelse

Undertegnede lurer på hvor mye tillitsreformen hittil har kostet norske skattebetalere hittil.

Karianne O. Tung (A)

Svar

Karianne O. Tung: Jeg vil takke representanten Lønseth for spørsmål om tillitsreformen.
Tillitsreformen et viktig tiltak for å fornye og omstille offentlig sektor. Målgruppen for arbeidet er hele offentlig sektor, både stat og kommune. I motsetning til reformarbeid som vi kjenner det fra de siste årene er ikke tillitsreformen en reform som styres ovenfra og ned. Det er en reform som utvikles i den enkelte virksomhet i samarbeid mellom lokale parter og brukere. Lokale tiltak finansieres også lokalt. Det er derfor ikke reform som følges av sentralt avsatte midler fra KDD.
Jeg svarer her på hvor mye KDD har brukt på tillitsreformen i 2022 og 2023.
I 2022 er det regnskapsført kr. 169 432, og hittil i 2023 er det brukt kr. 158 182,- til arbeidet med tillitsreformen.
I all hovedsak er utgiftene knyttet til KDDs rolle som koordinator og pådriver for tillitsreformen. Departementet har lagt til rette for erfaringsdeling, innspillsmøte og kompetansetiltak. Aktivitetene har hatt som formål å vise frem hvordan medarbeiderdrevet innovasjon fremmer bedre tjenester, og hvordan partssamarbeidet kan styrkes og utvikles. Arrangementene og innspillene er samlet på nettsiden Tillitsreformen - regjeringen.no. Det er også lagt ut ressurser og verktøy på DFØ sine sider, Å jobbe med tillitsreformen i praksis | Statens arbeidsgiverportal (dfo.no).
Det er ikke brukt eksterne konsulenter i arbeidet.