Spørsmål
Dagfinn Henrik Olsen (FrP): I desember vedtok et enstemmig storting å be regjeringen fremme en særskilt kompensasjonsordning for oljepionerene – menn og kvinner som på 1960-, 1970- og 1980-tallet la grunnlaget for det som senere er blitt Norges oljeeventyr. De jobbet under ekstreme forhold uten tilstrekkelig beskyttelse og med helseskadelige stoffer som i ettertid har påført mange av dem alvorlige sykdommer. Dette var folk som bygde nasjonalformuen vår med egne hender og egen helse.
Vedtaket fra Stortinget var tydelig. Det skal på plass en kompensasjonsordning, og det haster. Den absolutte fristen for å legge fram saker som skal behandles før sommeren, var 31. mars. Den fristen lot regjeringen passere; ingen sak er fremmet.
Mitt spørsmål til arbeids- og inkluderingsministeren er derfor: Kan oljepionerene, som regjeringen altså har unnlatt å levere for innenfor fristen, likevel forvente å få sin rettmessige og stortingsvedtatte kompensasjon i revidert nasjonalbudsjett, eller har denne viktige saken blitt redusert til en fotnote i regjeringens håndtering av mennesker som har betalt med liv og helse for vår velstand?