Lov om endringar i lov 26. mars 1999 nr. 14 om skatt av formue og inntekt (skatteloven)

Dette dokument

År 2000 den 14. november holdtes Odelsting, hvor da ble gjort slikt

vedtak til lov om endringar i lov 26. mars 1999 nr. 14 om skatt av formue og inntekt (skatteloven)

I lov 26. mars 1999 nr. 14 om skatt av formue og inntekt (skatteloven) blir desse endringane gjort:

I

§ 6-50 første ledd bokstav f skal lyde:

  • f. kulturvern, miljøvern, naturvern eller dyrevern.

§ 6-50 annet ledd skal lyde:

Selskapet eller sammenslutningen må ha nasjonalt omfang 1. januar i det år gaven gis. Stiftelser må 1. januar i det år gaven gis oppfylle vilkårene i lov om stiftelser m.m. § 14 og motta offentlig støtte.

§ 6-50 femte ledd skal lyde:

Departementet kan gi forskrift til utfylling og gjennomføring av denne paragraf, og kan herunder gi regler om krav til vedtekter, regnskap, revisjon, registrering i Enhetsregisteret og maskinell innberetning.

II

§ 2-2 første ledd bokstav g skal lyde:

  • g. interkommunalt selskap, jf. lov om interkommunale selskaper,

§ 5-14 tredje ledd bokstav c skal lyde:

  • c. Departementet kan gi forskrift til utfylling og gjennomføring av skattlegging etter dette ledd.

§ 6-32 fjerde ledd første punktum skal lyde:

Har skattyter bodd i riket i bare en del av inntektsåret, avkortes nedre og øvre grense for minstefradraget etter det antall hele eller påbegynte måneder av inntektsåret skattyteren har vært bosatt i riket.

§ 10-10 andre og tredje ledd skal lyde:

(2) Med aksjonær likestilles i §§ 10-10 til 10-13 eier av grunnfondsbevis og deltaker i selskap eller sammenslutning som omfattes av § 10-1.

(3) Med aksje likestilles i §§ 10-10 til 10-13 grunnfondsbevis, medlemskap og andre andeler i selskap og sammenslutning som omfattes av § 10-1.

§ 14-5 fjerde ledd bokstav e første punktum skal lyde:

  • e. Nedskrivningsbeløp etter b, c og d tas til inntekt ved utløpet av det påfølgende inntektsåret, i den utstrekning beløpet ikke motsvarer tap i inntektsåret.

§ 14-48 første ledd siste punktum skal lyde:

Første og annet punktum gjelder ikke så langt gjenlevende ektefelle i uskifte eller enearving overtar boet udelt, og trer inn i avdødes rettigheter og plikter etter §§ 14-40 til 14-48.

§ 18-2 fjerde ledd skal lyde:

Naturressursskatt kan ikke kreves som fradrag i alminnelig inntekt. Naturressursskatt kan kreves fratrukket i utlignet fellesskatt til staten. Selskaper og innretninger som nevnt i § 2-36 annet ledd kan kreve naturressursskatt fratrukket i utlignet skatt til staten av alminnelig inntekt. Dersom naturressursskatten overstiger fellesskatt eller utlignet inntektsskatt til staten for inntektsåret, kan det overskytende fremføres til fradrag senere år med rente som departementet fastsetter i forskrift.

III

§ 5-15 første ledd bokstav l skal lyde:

  • l. fordel ved bruk av Forsvarets tjenesteboliger.

IV

Endringane under I tek til å gjelde straks med verknad frå og med inntektsåret 2000. Skattyter som har gitt frådragsberettiget gåve før loven trer i kraft, til selskap eller samanslutning som ikkje lenger blir omfatta av reglane i skatteloven § 6-50, mister ikkje frådragsrett for inntektsåret 2000.

Endringane under II tek til å gjelde straks med verknad frå og med inntektsåret 2000. Endringa under III tek til å gjelde straks med verknad frå og med inntektsåret 2001.

Jorunn Ringstad Olav Gunnar Ballo
president sekretær