Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Politimeldingen - et politi for fremtiden

Meld. St. 29 (2019-2020), Innst. 248 S (2020-2021)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Melding fra Justis- og beredskapsdepartementetSaken er behandlet i justiskomiteenInnstilling avgitt 16.02.2021Innst. 248 S (2020-2021)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet melding fra regjeringen om fremtidens politi samt en tidligere redegjørelse om bemanning og beredskap i politiet. Det ble bl.a. vedtatt å be regjeringen bevare dagens organisering av Utrykningspolitiet, at hovedstatistikken over drap i Norge inneholder en fullstendig oversikt over alle drap samt at alle politidistrikt setter i verk umiddelbare tiltak for å avverge og bekjempe gjengkriminalitet. Videre ba Stortinget regjeringen i forbindelse med forslag til ny straffeprosesslov sikre full identitetsskjerming av for politiansatte og gjenåpne arrester der nedleggelse under politireformen har ført til at politiet bruker uforholdsmessig mye tid på transport av fanger. Stortinget ba også regjeringen sette i gang planleggingen av ny politihøgskole og kommer tilbake til Stortinget på egnet måte, Stortinget ba også regjeringen opprette et nasjonalt våpenregister som legges til Brønnøysundregistrene og til Nordland politidistrikt med forvaltning i Mosjøen.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 16.02.2021

    Debattert i Stortinget 23.02.2021
    Votert i Stortinget 25.02.2021