Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vitenskapelig behandling av spørsmål om næringsmidler: oppheving av direktiv

Til orientering har Stortinget mottatt et forslag fra Europakommisjonen til europaparlaments- og rådsdirektiv om oppheving av et rådsdirektiv fra 1993 om medlemslandenes bistand til Kommisjonen og deres samarbeid ved vitenskapelig behandling av spørsmål i forbindelse med næringsmidler.

Forslaget er antatt EØS-relevant.

Forslaget kan ses i sammenheng med Kommisjonens målsetting om mer effektiv regulering (det såkalte REFIT programmet fra 2012) som blant annet forplikter Kommisjonen til å oppheve regler som er overflødige eller er blitt foreldet.

Formålet med det opprinnelige rådsdirektivet fra 1993 (93/5/EØF) var å sikre at den vitenskapelige komiteen for næringsmidler under Kommisjonen kunne arbeide effektivt med å sikre vitenskapelig støtte fra medlemslandene og tilrettelegge for samarbeid mellom nasjonale organer. Oppgavene til komiteen og samarbeidet mellom medlemslandene er siden blitt tatt over av det europeiske tilsynet for matsikkerhet (European Food Safety Authority/EFSA). Rådsdirektivet fra 1993 er derfor foreldet og bes opphevet.

I Norge er det Helse- og omsorgsdepartementet som har ansvar for oppfølging av forslaget.
 
Lovforslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 02.07.2014 14:58

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: