Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Balanse mellom arbeid og privatliv

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om balanse mellom arbeid og privatliv for foreldre og andre omsorgspersoner.

Europakommisjonen la 26. april 2017 fram forslag til et direktiv om balanse mellom arbeids- og privatliv for foreldre og andre omsorgspersoner. Samtidig foreslås et gjeldende direktiv fra 2010 opphevet. Kommisjonen skriver at et forslag om tiltak for å bedre sikkerhet og helse for arbeidstakere som er gravide, nettopp har født eller som ammer, ble trukket. I forbindelse med dette lovte imidlertid Kommisjonen å komme tilbake med nye forslag med en bredere tilnærming og som tar inn over seg samfunnsutviklingen de siste årene. Det foreliggende forslaget er et av flere tiltak som skal følge opp dette. Målet er å øke kvinners yrkesdeltakelse og samtidig styrke og utvide rettighetene til både kvinner og menn for dermed å sikre økt likestilling. Direktivet skal både skal øke tilgangen til ordninger som skal sikre balanse mellom arbeidsliv og privatliv og samtidig fremme menns bruk av fødselspermisjon og fleksible arbeidsordninger. Kommisjonen la samtidig fram en melding om balanse mellom arbeid og privatliv for foreldre og andre omsorgspersoner.

Forslaget er til behandling i Rådet og Europaparlamentet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Barne- og likestillingsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 18.05.2017 12:41

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: