Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Digital portal for informasjon og problemløsning i det indre marked

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om informasjon og problemløsning i det indre marked.

Europakommisjonen la 2. mai 2017 fram forslag til en forordning om etablering av en portal for informasjon, prosedyrer, assistanse og problemløsningstjenester i det indre marked. Forordningen vil endre en eksisterende forordning. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at målet er å styrke etterlevelsen av reglene i det indre marked og sørge for at det indre marked funger bedre i praksis. Både innbyggere og bedrifter skal kunne bruke nettbaserte løsninger i forbindelse med at de arbeider, bor eller gjør forretninger i et annet EU-land. Dette skal sikres gjennom en felles inngangsportal for alle prosedyrer og administrative tjenester. 13 nøkkeltjenester som forespørsler om fødselsattest, bilregistering eller oppstart av bedrifter, skal kunne skje gjennom denne portalen. Et informasjonsverktøy skal sikre at Kommisjonen tilgang til informasjon i særskilte tilfeller, for eksempel i forbindelse med mistanke om blokkering basert på geografisk lokalisering eller få informasjon om kostnads- eller prisstrukturer. Kommisjonen ønsker også at problemløsningsmekanismen SOLVIT skal tas i bruk på flere områder.

Forslaget er til behandling i Rådet og Europaparlamentet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Nærings- og fiskeridepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

 

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 19.05.2017 08:26

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: