Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Europeisk personlig pensjonsordning

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om etablering av system for europeisk personlig pensjonsordning.

Europakommisjonen la 29. juni 2017 fram forslag til en forordning om en europeisk personlig pensjonsordning. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at målet er å gi europeiske pensjonssparere flere valgmuligheter ved oppsparing til pensjon og samtidig økt konkurranse i dette markedet. Forordningen skal gi tilbydere i markedet muligheten til å tilby et paneuropeisk personlig pensjonsprodukt. Dette skal ha de samme standardegenskapene uavhengig av hvor det selges. Kommisjonen oppfordrer alle land til å gi disse produktene samme skattemessige behandling som tilsvarende nasjonale spareordninger gis. Forslaget skal skjerpe informasjonskravene til tilbyderne, gjøre det lettere å skifte leverandør og sikre at pensjonssparingen ikke må avsluttes selv om en forbruker flytter til et annet land. Aktørene som tilbyr slike pensjonsspareprodukter skal letter kunne tilby dem i flere land, nå forbrukerne gjennom elektroniske kanaler og få et EU-pass som skal lette grenseoverskridende distribusjon.

Forslagene er til behandling i Rådet og Europaparlamentet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Finansdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 12.07.2017 13:45

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: