Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Utsatt anvendelsesdato for medisinsk utstyrsforordningen pga. covid-19

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om utsatt anvdendelsesdato for medisinsk utstyrsforordningen pga. covid-19.

Europakommisjonen la 4.  april 2020 fram forslag til en forordning om utsatt anvendelsesdato for medisinsk utstyrsforordning. Medisinsk utstyrsforordningen som ble vedtatt i 2017, skulle etter planen tre i kraft fra 26. mai i år. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at den pågående koronakrisen fører til at medlemslandene, helseinstitusjonene, økonomiske og andre relevante aktører ikke vil være i stand til å anvende forordningen korrekt fra den opprinnelige anvendelsesdatoen. For å sikre korrekt anvendelse foreslås det derfor at anvendelsesdatoen utsettes med to år til 26. mai 2022.

Forslaget er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Helse- og omsorgsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av dette regelverket.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 15.04.2020 14:46

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: