Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Rammeverk for samvirke mellom digitale offentlige tjenester

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om et EU-rammeverk for samvirke mellom digitale offentlige tjenester i Europa.

Europakommisjonen la 18. november 2022 fram forslag til en forordning om fastsettelse av tiltak for et høyt nivå av samvirke mellom offentlige tjenester i Europa. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at målet er å styrke interoperabilitet og samarbeid i offentlig sektor. Dette skal bidra til forbedrede offentlige tjenester og raskere digital omstilling. Det skal også sikre trygg datautveksling. Forslaget omfatter et strukturert samarbeid mellom offentlige administrasjoner på ulike nivå, system for konsekvensvurdering av hvordan endringer i IT-systemer påvirker interoperabiliteten mellom land, system for utveksling og gjenbruk av gode løsninger og tiltak for å styrke innovasjon og støttefunksjoner.

Forslagene er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Se også omtale av saken på Europalov.

I Norge er det Kommunal- og distriktsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av dette regelverket.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 02.02.2023 14:59

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: