Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Besøk av kasakhstanske parlamentarikere

Norske erfaringer når det gjelder likestilling og familiepolitikk sto på dagsorden da en gruppe parlamentarikere fra Kasakhstan besøkte Stortinget 31. januar.

Akhtar Chaudhry og Gulshara Abdykalikova, leder av den kasakhstanske delegasjonen.

Spørsmålene var mange i de to møtene gruppen gjennomførte, først med Akhtar Chaudhry (SV), leder av Stortingets delegasjon til OSSEs parlamentariske forsamling, som var flankert av Morten Høglund og Bård Hoksrud (begge FrP), deretter med visepresident Marit Nybakk (A). Er kjønnskvotering i politikken regulert ved lov? Har kvinner særskilte pensjonsrettigheter? Hvordan sikrer en at det bygges nok barnehageplasser?

 Inntrykkene vi får her i Norge tjener som inspirasjon for vårt eget lovgivningsarbeid i Kasakhstan, uttalte delegasjonsleder Gulshara Abdykalikova etter møtene med stortingspolitikerne.

Programmet i Oslo 31. januar1. februar omfatter også orienteringer i Næringslivets hovedorganisasjon, Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet og Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Kasakhstan er det største av de sentralasiatiske land med et areal på størrelse med Vest-Europa. Diplomatiske forbindelser mellom Norge og Kasakhstan ble opprettet i 1992, året etter at landet erklærte seg som selvstendig stat.

Sist oppdatert: 01.02.2013 09:21
: