Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Delegasjon fra Egypt besøkte Stortinget

Stortingets funksjoner, mindretallsrettigheter og ungdom i politikken sto på dagsordenen da en gruppe unge politiske rådgivere fra Egypt besøkte Stortinget 26. august.

Egyptisk delegasjon foran Stortinget.

Med NUPI som tilrettelegger og vertskap er delegasjonen i Norge for å lære om demokrati og det norske politiske systemet. Besøket er en del av det norske engasjement for demokratibygging i Egypt, anført av Utenriksdepartementet.

De besøkende fikk først en omvisning, etterfulgt av en presentasjon av Kyrre Grimstad ved konstitusjonell avdeling om Stortingets funksjoner og mindretallsrettigheter i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Deretter var det møte med de politiske rådgiverne Pål Arne Davidsen (FrP), Tord Bergesen (H) og Jardar Flaa (A). Rådgiverne ga delegasjonen et innblikk i sin hverdag som unge politikere, og forklarte i tillegg hvordan norske ungdomspartier jobber. De mange spørsmålene vitnet om stor interesse for rådgivernes politiske arbeid, Stortingets virksomhet og Grunnloven.

Sist oppdatert: 27.08.2013 09:17
: