Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Nordisk råd og Polen i nærmere dialog

– Nordisk råd skal utvide sitt samarbeide med de baltiske landene i sør-øst til også å omfatte Visegrad-landene, sier rådets president Marit Nybakk.

Marit Nybakk, president i Nordisk råd.

Nybakk møtte, sammen med en delegasjon fra Nordisk råds presidium, en rekke representanter for begge kammer i det polske parlament i Warszawa 12. september.

 
– Møtet var veldig konstruktivt. De polske politikerne viste en genuin interesse for et økt samarbeid med Nordisk råd. Fra Nordisk råds side tenker vi oss på sikt å etablere et nærmere samarbeid mellom to regionale parlamentariske organisasjoner, Nordisk råd og Visegrad-landene (Polen, Tsjekkia, Slovakia og Ungarn), sa Marit Nybakk etter møtet.


– Målet er at det samarbeidet skal ha samme status som det samarbeidet Norden i dag har med de baltiske statene, fortsetter Nybakk.


Fokus for møtet i Warszawa var dels et økt nordisk-polsk samarbeid, dels et økt samarbeid innen Europa. Nordisk råd samarbeider med Polen i regionale fora, særlig innenfor rammen av Det parlamentariske østersjøsamarbeidet BSPC. Nordisk ministerråd har i senere år bygget opp direkte kontakter med Polen også på regjeringsnivå.

Senator Włodzimierz Cimoszewicz, formann for senatets utenrikskomité var vert for møtet. Fra polsk side deltok også parlamentsmedlem Grzegorz Schetyna, leder av Sejmens utenrikskomité og senator Janusz Sepioł, leder av senatets kommunal- og administrasjonskomité.


Fra Nordisk råd deltok, i tillegg til president Marit Nybakk, Bertil Haarder (Danmark), Karin Åstrøm (Sverige), Helgi Hjörvar (Island) og Kimmo Sasi (Finland).

Sist oppdatert: 13.09.2013 14:59
: