Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Presidenten i Europarådets parlamentarikerforsamling besøkte Stortinget

Utviklingen i Europa når det gjelder menneskerettigheter, demokrati og rettsstat var tema for møtene presidenten i Europarådets parlamentarikerforsamling hadde på Stortinget.

PACE-president Jean-Claude Mignon møter Stortingets direktør Ida Børresen og stortingspresident Dag Terje Andersen på Løvebakken.

Stortingspresident Dag Terje Andersen var torsdag og fredag 4.–5. april vert for Jean-Claude Mignon, president i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE), da han besøkte Stortinget og Norge.

Tok opp reformarbeid

Under oppholdet møtte president Mignon i tillegg til stortingspresident Andersen, også medlemmer av utenriks- og forsvarskomiteen, Stortingets delegasjon til PACE og Nordisk råds president Marit Nybakk og visepresident Per-Kristian Foss.

I samtalen med stortingspresident Dag Terje Andersen fremhevet Mignon norske stortingsrepresentanters bidrag i Europarådets parlamentarikerforsamling. Stortingets PACE-delegasjon ledes av Karin S. Woldseth (FrP), som også deltok i møtet.

Blant temaene PACE-presidenten tok opp var reformarbeidet i organisasjonen, som han selv er sterkt opptatt av, og arbeidet i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

Det er parlamentarikerforsamlingen som velger dommere til menneskerettighetsdomstolen.

– Vi har fulgt med på prosessen med å reformere Europarådet, noe som er nødvendig og vanskelig. Arbeidet ser ut til å bli gjort på en god måte. En effektiv organisasjon er viktig når man jobber med viktige spørsmål, kommenterte stortingspresidenten.


 

PACE-president Jean-Claude Mignon i møte på stortingspresidentens kontor.

PACE-president Jean-Claude Mignon i møte på stortingspresident Dag Terje Andersens kontor.

Besøkte Wergelandsenteret

I tillegg til Stortinget, besøkte president Mignon Det Europeiske Wergelandsenteret, en stiftelse som ble opprettet i 2008 i samarbeid mellom den norske regjeringen og Europarådet. Senteret arbeider med utdanningsprosjekter for interkulturell læring med vekt på menneskerettigheter og demokrati.

Sist oppdatert: 05.04.2013 13:20
: