Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sofia Helin og Hans Olav Brenner leder Nordisk råds prisgalla

Stortinget er vertskap for Nordisk råds toppmøte, den 65. sesjonen i dagene 29.–31. oktober og for utdeling av Nordisk råds priser i Den Norske Opera & Ballett 30. oktober.

Sofia Helin og Hans Olav Brenner leder den nordiske prisgallaen. Foto: NRK

For første gang noensinne avsløres vinnerne av Nordisk råds priser nå samtidig med prisutdelingen. Det skjer under en ny nordisk prisgalla 30. oktober i Den Norske Opera & Ballett i Oslo. Foran øynene på fjernsynsseere fra hele Norden offentliggjøres vinnerne av rådets fem priser for litteratur, musikk, film, miljø og den helt nye prisen for barne- og ungdomslitteratur.

NRK har sammen med Nordisk råd ansvaret for årets prisfest, som overføres i alle de nordiske landene.

– Det har lenge vært ønsker om å løfte Nordisk råds priser inn i en ny tidsalder og nå ut til et større publikum. Med denne «Oscar-lignende» prisseremonien profesjonaliserer vi nå avsløringen og utdelingen av Nordisk råds priser, og håper dermed å få enda større oppmerksomhet rundt disse prestisjefylte prisene, sier Marit Nybakk, president i Nordisk råd.

Alle nominerte til Nordisk råds priser er invitert til å være til stede. Programledere er Sofia Helin, akkurat nå mest kjent for den kvinnelige hovedrollen i den dansk-svenske kriminalserien «Broen», og Hans Olav Brenner, kjent programleder i NRK.

Vinnerne av Nordisk råds priser mottar sammen med prisen på DKK 350.000 også for første gang en helt ny prisstatuett, som blir lik for alle de fem prisene. Den nye statuetten deles ut for første gang i forbindelse med den nye prisseremonien i Oslo. NRK1 overfører sammen med de andre nordiske landenes tv-kanaler den festlige utdelingen.

Sist oppdatert: 12.09.2013 10:16
: