Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingets arktiske delegasjon besøker Finland

Den 8.–10. april 2013 reiser delegasjonen til Rovaniemi og Helsingfors. På dagsordenen står mineralutvinning, urfolk og samarbeid om fremtidige transportløsninger i nordområdene.

Fungerende delegasjonsleder Eirik Sivertsen (A).

Sammen med representanter fra Finlands arktiske delegasjon starter programmet ved Arktisk Senter i Rovaniemi hvor politikerne blant annet skal diskutere erfaringer fra gruvevirksomhet i Nord Finland og urfolksspørsmål med vitenskapelige ansatte ved senteret. Senere skal delegasjonen diskutere økonomisk samarbeid i nordområdene, blant annet med ordføreren i Rovaniemi.

– Finnene har mer erfaring med gruvevirksomhet i nord enn vi har. Vi vet også at det i Finland diskuteres nye transportløsninger for å få mineralene ut til markedet. Utbygging av jernbaneforbindelser til Norge er mulige alternativ. Dette er viktig for oss å følge med på og bidra i denne prosessen, uttaler fungerende delegasjonsleder Eirik Sivertsen (A).

I Helsingfors skal delegasjonen få informasjon om arbeidet med Finlands nye arktiske strategi som forventes å bli presentert før sommeren.

– Vi ønsker å se på mulighetene for tettere samarbeid mellom Norge og Finland i nordområdene. Nye transportforbindelser og økonomisk samarbeid i nord blir viktig å drøfte med våre finske kolleger, avslutter Sivertsen.

Sist oppdatert: 05.04.2013 11:30
: