Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Elever ved Frosta ungdomsskole skrev ny grunnlov

9. trinn, gruppe 1, ved Frosta ungdomsskole i Nord-Trøndelag leverte inn forslag til ny grunnlov, og vant en klassetur til Stortinget.

Les vinnerbidraget (pdf).

Stortinget har definert barn og unge som den viktigste målgruppen i jubileumsåret 2014, og konkurransen «Klassens grunnlov» er Stortingets eget arrangement spesielt for ungdomstrinnet. Gjennom «Klassens grunnlov» inviterte Stortinget landets ungdomsskoleklasser til å skrive sitt eget forslag til grunnlov. Målet er å engasjere landets klasser på ungdomstrinnet i spørsmål knyttet til Grunnlovens utforming og innhold.

9. trinn, gruppe 1, ved Frosta ungdomsskole i Nord-Trøndelag leverte inn forslag til ny grunnlov, og vant en klassetur til Stortinget.

9. trinn, gruppe 1, ved Frosta ungdomsskole i Nord-Trøndelag. Foto: Frostingen/Sigfrid Hagerup.

Konkurransen ble avsluttet 28. mars, og like før påske var det klart at vinneren kommer fra Frosta ungdomsskole. Kåringen ble foretatt av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, som for tiden for øvrig er opptatt med å behandle en rekke forslag til endringer i Grunnloven.

I vinnerklassens grunnlovsforslag ble det lagt vekt på både maktfordeling og demokrati, med tydelig forankring i den eksisterende Grunnloven. I tillegg peker forslaget mot framtidige utfordringer Norge kan stå overfor. Vinnerklassens bidrag inneholder refleksjon, kritikk og debatt rundt et bredt mangfold av politiske temaer.

Premien er en klassetur til Stortinget og Oslo i midten av mai. Blant annet skal klassen overvære Stortingets jubileumsmøte 15. mai. Klassen vil også få treffe stortingspresidenten og medlemmer fra kontroll- og konstitusjonskomiteen, i tillegg til å få en tur til Eidsvoll.

Sist oppdatert: 25.04.2014 13:47
: