Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Jubileumsmøte og folkefest – Stortingets markering av Grunnlovens 200-årsjubileum

Jubileumsmøtet i stortingssalen torsdag 15. mai kl. 12–13 er Stortingets markering av grunnlovsjubileet. Møtet blir vist på storskjerm på Eidsvolls plass. Jubileumsmøtet etterfølges av en folkefest på Eidsvolls plass kl. 13. Nett-TV-sendingen startet klokken 11.00.

Grunnlovslogo

 Jubileumsmøtet og folkefesten på Eidsvolls plass blir vist på Stortingets nett-TV fra klokken 11.00.

Se bilder fra møtet på Flickr. Bildene kan benyttes fritt mot kreditering.

– 15. mai blir en viktig dag for Stortinget og feiringen av Grunnloven. Gjennom 200 år har vi utviklet Norge til et samfunn vi i dag er veldig stolte av, og som vi ønsker å videreføre til fremtidige generasjoner. Skal vi klare det, må vi ta tak i de aktuelle demokratiske utfordringene vi står overfor. Temaer som rammene for offentlig debatt, digitalisering og mangfold er viktige problemstillinger for den videre utviklingen av demokratiet, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

– Vi i Stortinget må ta eierskap til de store debattene om fremtidens folkestyre når vi i dag innleder de neste 200 årene i det norske demokratiet, sier stortingspresidenten.

Jubileumsmøtet

På jubileumsmøtet vil alle statsmaktene – Stortinget, regjeringen og Høyesterett – være til stede i stortingssalen samtidig. Kongehuset vil også være representert.

De nordiske parlamentspresidentene er æresgjester: Riksdagens talmann Per Westerberg, Folketingets formann Mogens Lykketoft, Alltingets formann Einar K. Guðfinnsson og Eduskuntas talmann Eero Heinäluoma vil være til stede.

Også følgende tidligere stortingspresidenter vil være i salen denne dagen: Kirsti Kolle Grøndahl, Jørgen Kosmo, Thorbjørn Jagland og Dag Terje Andersen.

Les mer om jubileumsmøtet.

Folkefesten på Eidsvolls plass

Blant deltakerne på Eidsvolls plass er over 400 av landets ordførere. I tillegg vil over 200 bunadskledde fra hele landet ønske gjestene til Stortinget velkommen, og siden delta på Eidsvolls plass.

Programmet vil for øvrig illustrere folkestyrets utvikling gjennom ulike kulturelle innslag.

Les mer om folkefesten

Invitasjon til folkefesten (pdf)

Herborg Kråkevik opptrer under jubileumsmøtet, og er konferansier for publikumsarrangementet på Eidsvolls plass 15. mai. Foto: Stortinget/Terje Heiestad.

Herborg Kråkevik opptrer under jubileumsmøtet, og er konferansier for publikumsarrangementet på Eidsvolls plass 15. mai. Foto: Stortinget/Terje Heiestad.

Sist oppdatert: 15.05.2014 12:32
: