Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Nordisk råd samles i Tammerfors

Nordens forhold til Russland, barns rettigheter og innføringen av EUs svoveldirektiv blant sakene de nordiske parlamentarikerne skal drøfte på sine utvalgsmøter i Tammerfors, Finland, 22.­­–23 september.

Hvilke problemstillinger hindrer gjennomslag i de barnepolitiske spørsmål i Norden? Finlands barneombud, Tuomas Kurttila, som nylig har møtt sine nordiske kolleger, vil diskutere sine erfaringer med parlamentarikerne i Kultur- og utdanningsutvalget, Velferdsutvalget og Medborger- og forbrukerutvalget.

Nordisk råds presidium vil på sitt møte drøfte Nordisk råds fremtidige samarbeid med Russland. Presidiet behandler også Nordisk ministerråds budsjett for 2015 som skal godkjennes på Nordisk råds sesjon i Stockholm 28.30. oktober.

Næringsutvalget og Miljø- og naturressursutvalget behandler implementeringen av EUs svoveldirektiv som trer i kraft 1. januar 2015.

På bakgrunn av en egen utredning la Nordisk råd frem i fjor en rekke anbefalinger for hvordan de nordiske landene i felleskap kan lette implementeringen av direktivet. På møtet i Tammerfors skal man diskutere oppfølgingen av anbefalingene som gjelder demping av konsekvensene som svoveldirektivet kan komme til å få for visse regioner og industrier i Norden.

Sist oppdatert: 22.09.2014 16:19
: