Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Nordområdedialog med utenriksminister Brende

Stortingets arktiske delegasjon inviterte utenriksminister Børge Brende til en dialog om norsk nordområdepolitikk og prioriteringer i Arktisk råd den 5. februar.

Utenriksminister Børge Brende.

Møtet er det andre i rekken av nordområdedialog med utenriksministeren. Delegasjonen ønsker å fortsette med halvårlige møter, som et supplement til eksisterende møteformer der Stortinget og regjeringen er involvert.

– Nordområdene og arktis er svært viktig i norsk og internasjonal politikk. Det er nyttig for oss som arbeider med dette feltet å være oppdatert og informert om hverandres prioriteter og arbeid, uttaler delegasjonsleder og møteleder Eirik Sivertsen (A).

Blant temaene som ble diskutert var norsk-russisk samarbeid og næringsutvikling i nord.

– Russland er både en viktig partner for Norge i det arktiske samarbeidet og et stort naboland. I begge sammenhenger er det viktig med gode kontakter og tett dialog med russiske representanter. Russland er også en viktig partner i næringslivssamarbeidet, hvor for eksempel utviklingen av skipstrafikk gjennom den nordlige sjørute gir nye muligheter for samarbeid over landegrensene, påpeker Sivertsen.

Sist oppdatert: 06.02.2014 09:21
: