Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sjur Isaksen er Stortingets nye prest

Et ønske om å være mer prest igjen er hovedårsaken til at Sjur Isaksen søkte jobben som stortingsprest. Onsdag 1. oktober har han sin første dag på Stortinget.

Sjur Isaksen.

– At tyngdepunktet i stillingsbeskrivelsen er samtale og formidling var en viktig motivasjon for å søke. Det er den delen av prestetjenesten jeg liker best, sier Stortingets nye prest Sjur Isaksen som siden 2005 har jobbet med å utdanne prester ved Menighetsfakultetet.

Interessert i politikk

Nå gleder han seg til jobben på Stortinget som gir ham en mulighet til å være prest igjen. I tillegg synes han det blir ekstra spennende å jobbe på Stortinget.

– Det må jo være en av landets mest spennende arbeidsplasser, og jeg har stor respekt for det ansvaret og de belastninger de folkevalgte og ansatte ved Stortinget kan erfare. Selv er jeg nok også over gjennomsnittet interessert i politikk, selv om jeg aldri har vært partipolitisk aktiv, forteller presten som er 57 år og bosatt i Rælingen.

Stortingspresten er tilsatt av Oslo bispedømmeråd og førstkommende onsdag har han sin første arbeidsdag på tinget. Ettersom det er en 20 prosent stilling, vil Isaksen fortsette å undervise på Menighetsfakultetet.

Sjelesørger og samtalepartner

Tidligere i år ble det klart at Per Arne Dahl ville gi seg etter syv år i stillingen. Straks ble det satt i gang en prosess med å finne en erstatter.

– Stortingspresten har en viktig funksjon på Stortinget som sjelesørger og samtalepartner – spesielt for representantene. Mange bor langt hjemmefra, og tilværelsen som representant kan være krevende og ensom, sier Stortingets direktør Ida Børresen.

Den nye stortingspresten understreker at han vil være til stede for alle uansett trossyn.

– Jeg er opptatt av landet vårt, har vært prest tre forskjellige steder i Norge tidligere og tror jeg kan navnet på alle landets kommuner, noe som kanskje kan komme til nytte i samtale med folk, sier Isaksen.

Sist oppdatert: 29.09.2014 13:08
: