Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Halleraker på nordisk-baltisk møte i Vilnius

Øyvind Halleraker, første nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen, deltok mandag 20. oktober på det halvårlige møtet mellom utenrikskomitéledere i NB8-kretsen.

Halleraker med nordiske og baltiske kolleger

Fra venstre: Mette Gjerskov, Danmark, Kenneth Forslund, Sverige, Ojārs Ēriks Kalniņš, Litauen, Marko Mihkelson, Estland, Øyvind Halleraker, Norge, Birgir Ármannsson, Island og Timo Soini, Finland.

 

Ledere for utenrikskomiteene i de nordiske og baltiske land var samlet for å utveksle synspunkter på veien videre for EUs østlige partnerskapsolitikk i lys av krisen i Ukraina, samt diskutere NATOs betydning i NB8 regionen og signalene fra Wales-toppmøtet.

Utviklingen i Arktis var et annet hovedtema på møtet, og Halleraker innledet om emnet ved å gi et overblikk over de ulike utfordringene Arktis står overfor. I sitt innlegg løftet han frem at den beste måten å bidra til videre bærekraftig utvikling i regionen er ved å koordinere ulike nasjonale tiltak og ha fokus på samarbeid, ikke konfrontasjon.

Utenrikskomitélederne møtes to ganger årlig og oppdaterer hverandre på aktuelle utenrikspolitiske saker av betydning for det enkelte land og for regionen. Neste møte skal arrangeres av Norge og Stortinget.

Sist oppdatert: 21.10.2014 14:21
: