Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Møter den nye svenske talmannen for første gang

Stortingspresident Olemic Thommessen besøker sin kollega talmann Urban Ahlin i Riksdagen 22. oktober.

Olemic Thommesen

Stortingspresidenten er invitert av Urban Ahlin til et arbeidsmøte i Riksdagen 22. oktober. Urban Ahlin ble valgt til ny talmann av Sveriges Riksdag, 29. september. Det er tradisjon at de nyvalgte parlamentspresidenter møter sine nordiske kolleger så snart de går inn i sine nye verv. Et sterkere nordisk samarbeid både regionalt og globalt vil være stikkord i samtalene med Ahlin.

Arbeidsmøte i Riksdagen

Thommessen ser fram til samtaler med Ahlin, som både har lang og bred utenrikspolitisk erfaring fra mange år i Riksdagen.

– Vi deler samme bekymring for utviklingen i Ukraina og østover. Det er derfor naturlig at vi på møtet diskuterer hvordan Stortinget og Riksdagen, sammen med de andre nordiske parlamentene, best mulig kan støtte opp om det ukrainske parlamentet etter valget den 26. oktober, sier Thommessen.

Thommessen ser også fram til samtaler om det viktige, nordiske parlamentariske samarbeidet, herunder om parlamentenes rolle i moderniseringsarbeidet i både Nordisk ministerråd og Nordisk råd. Stortingspresidenten møter også de øvrige nordiske kollegene på et møte under Nordisk råds sesjon i Stockholm 28.-30. oktober.

I Stockholm vil stortingspresidenten dessuten møte riksdagens utenrikskomite samt Kristina Persson, minister for strategi og framtidsspørsmål samt nordisk samarbeid.

Grunnlovsseminar

Stortingspresidenten møter sin svenske kollega også dagen i forveien i forbindelse med Stortingets grunnlovsjubileum i Riksdagen, hvor Thommessen skal holde innlegg og delta i en debatt under overskriften «200 år siden 1814 – hvor går vi nå? Ville en ny union være mulig?»

Sist oppdatert: 21.10.2014 14:36
: