Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Næringskomiteen i India og Myanmar

Stortingets næringskomité besøker India og Myanmar i perioden 17.−25. februar 2015. Parlamentarisk samarbeid står på dagsordenen for besøket i begge land.

India 19.−21. februar

Som verdens største demokrati er India en meget viktig global aktør. Med 1,25 milliarder mennesker er landet helt sentralt i det sterkt voksende markedet i Asia, herunder for norsk næringsliv. Komitéen forventer lærerike innspill fra det indiske parlamentet, lokale næringslivsledere, samt norske bedrifter og deres indiske underleverandører. Komiteen vil også møte fredsprisvinner Kailash Satyarthi og hans kone Sumedha.

I India vil komiteen besøke hovedstaden New Delhi og finanshovedstaden Mumbai. På programmet står blant annet møter med næringskomitéen i det indiske parlamentet, møter med norsk og lokalt næringsliv, besøk til slumområdet Dharavi i Mumbai og fabrikkbesøk utenfor New Delhi. Tema for møtene er blant annet parlmentarisk samarbeid, regionale spørsmål, utviklings­prosjekter, turisme, energi, næringsliv og arbeidsmarkedsspørsmål.

Den norske ambassaden i New Delhi er ansvarlig for programmet i India.

Myanmar 21.−25. februar

De siste års positive utvikling i Myanmar har gjort landet mer attraktivt for internasjonale investeringer. Næringskomiteen ønsker gjennom samtaler med ledende lokale politikere, både lokale og norske næringslivsledere, samt gjennom bedriftsbesøk å legge grunnlag for ytterligere samarbeid. Norge har vært sterkt engasjert i arbeidet for frihet og demokrati i Myanmar i mange år og besøket er med på å understreke Norges rolle.

Tema for møtene er blant annet næringslivs- og energispørsmål, parla­ment­arisk samarbeid, regionale spørsmål, utviklings­prosjekter og turisme. På programmet står blant annet møter med norsk og lokalt næringsliv, ambassaden, parlamentet, regjeringen og opposisjonsmiljøet, samt lanseringen av Det norske handelskammer i Myanmar. Møtene vil foregå både i Yangon og i hovedstaden Nay Pyi Taw.

Sist oppdatert: 17.02.2015 15:09
: