Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Rebekka Gundhus blir IKT-sjef på Stortinget

1. januar ble det opprettet en IKT-avdeling på Stortinget. Rebekka Gundhus har takket ja til jobben som avdelingssjef.

Rebekka Gundhus. Foto: UDI/Nore Lie.

Rebekka Guðnadóttir Gundhus ble født på Island i 1956 og har hovedfag i informatikk fra Universitetet i Oslo. I dag er hun avdelingsdirektør i avdeling for elektronisk forvaltning i UDI. Hun har lang erfaring fra konsulentbransjen.

– Hvorfor takket du ja til jobben?

– Jeg har jobbet i UDI i 12 år. Først jobbet jeg seks år med utvikling, deretter har jeg sittet seks år i toppledergruppen med ansvar for helheten på IKT-området. Fra konsulentbransjen er jeg vant til stadig å skifte oppdragsgivere, så nå blir det spennende med nye utfordringer, kolleger og medarbeidere. Dessuten er jo Stortinget en svært viktig samfunnsaktør, sier Gundhus.

– Tydelige mål og forventninger

– Hva er din lederfilosofi?

– Jeg synes det er viktig å kommunisere tydelige mål og forventninger, slik at vi alle beveger oss i samme retning. Innenfor de rammene synes jeg det er viktig at medarbeiderne har en stor grad av frihet. Jeg vil også forsøke å ha tett kontakt med den enkelte medarbeider. I direktørens ledergruppe ser jeg frem til å løfte IKT-perspektivet inn i strategiske diskusjoner og planer, sier hun.

– Hvilke tanker har du om IKT-utfordringene på Stortinget?

– Det er et spørsmål jeg må komme tilbake til – den første tiden må jeg bruke på å bli kjent med organisasjonen og de ansatte, sier Gundhus.

– Erfaren IKT-leder

– Jeg er glad for at en så erfaren IKT-leder som Rebekka Gundhus har takket ja til stillingen som IKT-sjef på Stortinget. Jeg kjenner Rebekka som en person med bred teknologiforståelse, gode lederegenskaper og ikke minst evne til å tenke langsiktig og få ting gjennomført, sier Ida Børresen, Stortingets direktør.

Foreløpig er det ikke bestemt når Gundhus tiltrer stillingen.

Økende IKT-krav

Tidligere var IKT-seksjonen på Stortinget en del av drifts- og serviceavdelingen. 1. januar ble det iverksatt flere endringer i Stortingets administrasjon – deriblant opprettelsen av en IKT-avdeling.

– Stortinget er en tradisjonsrik organisasjon, men også her er IKT kommet for å bli. Utviklingen i teknologien gir oss stadig flere muligheter til å løse oppgaver på nye måter, samtidig som kravene til stabil drift og ikke minst sikre systemer blir stadig større. På Stortinget merker vi også at valget i 2013 ga oss tidenes yngste forsamling av stortingsrepresentanter. De har andre krav og forventninger til teknologiske tjenester enn mange av dem som har vært her lenge. Opprettelsen av en IKT-avdeling er en erkjennelse av at fremtiden vil kreve mer av oss enn det vi leverer i dag, sier Ida Børresen.

Sist oppdatert: 26.01.2015 15:00
: