Siv Nordrum blir kommunikasjonssjef på Stortinget

1. januar ble det opprettet en kommunikasjonsavdeling på Stortinget. Siv Nordrum har takket ja til jobben som avdelingssjef.

Siv Nordrum. Foto: Studio Vest.
Siv Nordrum. Foto: Studio Vest.

Siv Nordrum har studert journalistikk og statsvitenskap, og har lang erfaring som journalist, korrespondent, vaktsjef og programleder i NRK. Hun har også vært statssekretær ved Statsministerens kontor og kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Oslo. I dag er hun kommunikasjonsdirektør i Statistisk sentralbyrå.

– Det norske demokratiets hjerte

– Hvorfor takket du ja til jobben?


– Ikke bare takket jeg ja til jobben, jeg søkte aktivt og er veldig glad for at jeg fikk den. Min kompetanse ligger i skjæringspunktet ledelse, kommunikasjon, forvaltning, politikk og journalistikk, så det er midt i blinken for meg å skulle jobbe i det norske demokratiets hjerte, sier Siv Nordrum.


– Hva er din lederfilosofi?


– Det er å forstå målene for virksomheten, holde fast ved dem og skape forståelse og entusiasme rundt dette. Jeg mener også at ledere skal være vennlige, slik at arbeidsplassen blir trivelig og at folk tør å si ting som de er, sier hun.


– Hvilke tanker har du om kommunikasjonsutfordringene på Stortinget?


– Jeg har satt meg inn i Stortingets nye kommunikasjonsstrategi som er meget god og beskriver utfordringene. Der står det blant annet at man ønsker å effektivisere, prioritere og samordne kommunikasjonstiltakene bedre enn i dag. Jeg har lært av en venn som er bilmekaniker at man må lære motoren å kjenne før man begynner å mekke, så min første oppgave er å bli kjent med virksomheten og medarbeiderne, sier Nordrum.

Foreløpig er det ikke bestemt når Nordrum tiltrer stillingen.


– Viktig satsingsområde

– Jeg ønsker Siv Nordrum hjertelig velkommen. Hun får viktige oppgaver å ta fatt på. Kommunikasjon er et viktig satsingsområde. Stortinget hører hele folket til. Skal vi være åpne, inkluderende og lykkes med å bidra til mer kunnskap om Stortingets virksomhet, må vi koordinere kommunikasjonsinnsatsen godt, sier stortingspresident Olemic Thommessen.


1. januar ble det iverksatt flere endringer i Stortingets administrasjon – deriblant opprettelsen av en kommunikasjonsavdeling. Avdelingen består av informasjonsseksjonen, besøks- og formidlingsseksjonen og grafisk seksjon. Disse seksjonene var tidligere en del av informasjons- og dokumentasjonsavdelingen.


Sist oppdatert: 28.01.2015 09:32