Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Kristin Ørmen Johnsen valgt til rapportør i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE)

Kristin Ørmen Johnsen (H) er valgt til rapportør for en rapport med temaet «The impact of European populations dynamics on migration policies» av Europarådets parlamentarikerforsamling.

Kristin Ørmen Johnsen.

Kristin Ørmen Johnsen.

Det var parlamentarikerforsamlingens flyktning- og migrasjonskomité som onsdag 9. september valgte Ørmen Johnsen til rapportør. Oppgaven som rapportør er en ettertraktet oppgave blant Europarådets parlamentarikere, og det legges vekt på rapportørens kompetanse, nøytralitet og upartiskhet.

Skal kartlegge migrasjonspolitikk i lys av demografiske endringer

– Dette er en oppgave jeg går til med stor respekt. Jeg har som medlem av flyktning- og migrasjonskomiteen i parlamentarikerforsamlingen engasjert meg i dette temaet og har også erfaring med disse spørsmålene fra min tid som statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet i perioden 2001–2004. Problemstillingen er høyaktuell og kommer bare til å bli mer relevant i årene fremover, sier Kristin Ørmen Johnsen.

Ingjerd Schou.

Ingjerd Schou.

Som rapportør vil Ørmen Johnsen utføre denne oppgaven på vegne av parlamentarikerforsamlingens flyktning- og migrasjonskomité. Hun skal samle informasjon om medlemslandenes migrasjonspolitikk og om hvordan de vurderer denne opp mot framtidige endringer i landets demografi.

Spennende oppgave

– Dette er en spennende oppgave og et ettertraktet verv. Valget av Kristin Ørmen Johnsen er en flott anerkjennelse av hennes bidrag og kompetanse. Samtidig er det en anerkjennelse av den norske delegasjonen, som fra før har to rapportørskap på henholdsvis Tyrkia og Makedonia, sier delegasjonsleder Ingjerd Schou.

Sist oppdatert: 14.09.2015 10:34
: