Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Åpnet Lillestortinget

Stortingets femte visepresident, Line Henriette Hjemdal, åpnet Lillestortinget på Lillestrøm videregående skole tirsdag 15. mars.

Line Henriette Hjemdal åpnet Lillestortinget. Foto: Lillestrøm videregående skole.

– Lillestortinget er ikke bare viktig i undervisningsøyemed og for å fremme politisk forståelse. Det er viktig for demokratiet vårt, sa Hjemdal under åpningen.

Lillestortinget er et politisk rollespill over tre dager på for samfunnsfag- og politikk- og menneskerettighetsklassene på Lillestrøm videregående skole. Det startet opp i 2014 som del av grunnlovsjubileet, inspirert av rollespillet Ministortinget som Vågsbygd videregående skole i Kristiansand har arrangert i flere år.

– Det som er fantastisk med Lillestortinget er at det har fortsatt, blitt en suksess og del av undervisningen her. Det har også inspirert andre skoler til å igangsette liknende prosjekter, sa Hjemdal.

I sitt åpningsinnlegg gikk hun nærmere inn på tre utfordringer for det norske demokratiet knyttet til representativitet, deltakelse og den demokratiske offentligheten i nye diskusjonsfora.

– Som førstegangsvelgere ved stortingsvalget 2017 håper jeg dere alle velger å bruke stemmeretten. Det er helt avgjørende for at vårt demokrati og samfunnssystem skal fungere, understreket Hjemdal.

Utfordringer ved lav valgdeltakelse, og ved at grupper i samfunnet utdefinerer seg fra fellesskapet, var hovedmomenter i talen.

– Kanskje dere som unge engasjerte samfunnsborgere får nye ideer og løsninger på utfordringene gjennom diskusjonene dere skal ha her på Lillestoringet, sa Hjemdal da hun ønsket elevene lykke til med debattene.

Les hele talen.

Sist oppdatert: 16.03.2016 15:28
: