Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Europarådets parlamentarikerforsamling, vårsesjon

Den andre delsesjonen til Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) finner sted i Strasbourg fra 18. til 22. april.

Delegasjonsleder Ingjerd Schou (H). Foto: Stortinget.

Migrasjonskrisen i Europa står øverst på agendaen med blant andre kommisjonspresident Jean Claude Juncker og Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu på talerlisten. Sentrale debatter er sterkere og bedre Europeisk respons på den syriske flyktningkrisen samt menneskerettighetssituasjonen til flyktninger og migranter på Vest-Balkan.

Andre saker som skal tas opp er tiltak for å fremme kvinners representasjon i politikken og viktigheten av ytterligere tiltak for å bekjempe antisemittisme i Europa. Kampen mot terrorisme, blant annet med fokus på hvordan forebygge radikalisering av barn, står også på agendaen.

Det har i tillegg blitt foreslått at situasjonen med opptrapping av konflikten i Nagorno-Karabakh, og utviklingen i spørsmålet om den ukrainske parlamentarikeren og medlem av PACE, Nadiya Savchenko, som er fenglset Russland, vil bli debattert.

Les programet for sesjonen.

Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) deltar med følgende medlemmer: delegasjonsleder Ingjerd Schou (H), nestleder Lise Christoffersen (A), Frank J. Jenssen (H), Morten Wold (FrP), Snorre S. Valen (SV), Kristin Ørmen Johnsen (H), Ingebjørg A. Godskesen (FrP) og Hans Fredrik Grøvan (KrF).

Europarådet og parlamentarikerforsamlingen

Europarådet ble opprettet i 1949 og har i dag 47 medlemsland. Europarådet har til hovedformål å arbeide for styrking av menneskerettighetene, demokrati og rettsstaten i medlemslandene.

Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) består av representanter for medlemslandenes nasjonalforsamlinger, totalt 324 medlemmer (og 324 varamedlemmer). Forsamlingen har en rådgivende funksjon og spiller en betydelig rolle i Europarådet. Den vedtar resolusjoner og anbefalinger til medlemslandenes parlamenter og regjeringer på en rekke områder og overvåker de nye medlemslandenes overholdelse av sine medlemskapsforpliktelser.

Sist oppdatert: 15.04.2016 15:19
: