Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vår oppgave å skape forståelse

NATOs parlamentarikerforsamling (NATO PA) er bindeleddet mellom NATO og de alliansen skal beskytte, nemlig befolkningen, sa stortingspresidenten da han talte til NATOs parlamentarikere på en mottakelse søndag.

Stortingspresident Olemic Thommessen taler til NATOs parlamentarikere i Stavanger konserthus. Foto: Stortinget/Morten Brakestad.

Les Olemic Thommessens tale

Videre sa stortingspresident Olemic Thommessen at NATOs medlemsland er ulike, men at NATO PA bidrar til å skape forståelse, samarbeid og samhold på tvers av landegrensene. Han understreket også at Stortinget og Norge har støttet NATO siden alliansen ble etablert i 1949, og at Norge var en av initiativtagerne til etableringen av NATO PA i 1955.

– Det viktigste bidraget til NATO PA er å skape forståelse om avgjørelser som NATO har tatt, bakgrunnen for dem og, ikke minst, hvorfor de er fattet, sa Thommessen.

Stortinget er vertskap og stortingspresident Olemic Thommessen vert for høstens sesjon i Stavanger. Søndag kveld var alle deltakerne invitert på en mottakelse i Stavanger konserthus. I tillegg til Thommessen holdt også NATO PAs president, Michael Turner, og ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø, tale under mottakelsen.

Les Michael Turners tale

Les Christine Sagen Helgøs tale

Thommessen sa videre at befolkningen i NATOs medlemsland ikke bare vil bli informert om forsvars- og sikkerhetspolitikk, men at befolkningen vil påvirke. Derfor er parlamentarikere generelt, og NATO PA spesielt, sentrale.

Følg NATO PA Stavanger 2015 på Flickr

Sist oppdatert: 11.10.2015 23:45
: