Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Idrettspresident Tom Tvedt overleverte ilden til stortingspresident Olemic Thommessen på Eidsvolls plass. Foto: Morten Brakestad/Stortinget.

OL-ilden brenner på Stortinget

Etter fakkelstafetten opp Karl Johans gate, ble ilden til Ungdoms-OL på Lillehammer mottatt på Eidsvolls plass onsdag 2. desember.

Se flere bilder på Flickr. Bildene kan benyttes fritt mot kreditering.

– De olympiske ungdomslekene bygger på verdier som deltakelse, demokrati og samfunnsutvikling. Dette er grunnleggende verdier i det norske samfunnet, og verdier vi jobber med på Stortinget hver dag. For oss er derfor det å huse ilden en naturlig, symbolsk og, ikke minst, en svært hyggelig oppgave, sa stortingspresident Olemic Thommessen til stortingsrepresentanter, idrettsungdom og representanter for idretts-Norge.

Les stortingspresidentens tale.

Ilden inn i varmen

Etter markeringen bar stortingspresidenten OL-ilden inn i stortingsbygningen, der den skal stå frem til 9. januar 2016. Da skal den videre til Idrettsgallaen på Lillehammer.

OL-helten Vegard Ulvang var med i delegasjonen som reiste til Hellas for å hente ilden og bringe den til Norge. Han mener det gir OL-ilden en offisiell forankring at den får stå på Stortinget.

– OL i Norge er offentlig finansiert og det er mye symbolverdi i at Stortinget er vertskap og passer på ilden. Det er viktig at vi alle spiller på lag, at dette ikke bare er en idrettsgreie, sier han.

Lanternen med OL-ilden ble plassert på en søyle i trappehallen med både nye og gamle OL-helter, som Oddvar Brå, Bjørn Dahlie og Kjetil André Aamodt, til stede.

Ikke bare idrett

Lillehammer 2016 handler ikke bare om konkurranse og idrett, lekene legger også vekt på kunnskap, kultur og vennskap på tvers av landegrensene.

– Deltakerne i Lillehammer 2016 er fremtidens olympiere. Jeg håper de vil bygge internasjonal forståelse, hente kunnskap om det ansvaret som følger med å være gode forbilder og forstå hvor viktig det er å engasjere seg i lokalsamfunnene de kommer fra, sier stortingspresidenten.

Sist oppdatert: 02.12.2015 21:35
: