Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingspresident Olemic Thommessen ønsker Polens president Andrzej Duda velkommen til Stortinget 23. mai. Foto: Peter Mydske/Stortinget.

Polens president besøkte Stortinget

Polens president, Andrzej Duda, besøkte Stortinget mandag 23. mai. I møtet med stortingspresidenten sto blant annet demokratiutvikling, østersjøsamarbeidet og sommerens NATO-toppmøte på agendaen. 

Se bilder fra besøket på Flickr. Bildene kan benyttes fritt mot kreditering.

Diskuterte NATO og pressefrihet 

– Den polske presidenten tok opp temaer som energipolitikk, at det bor mange polske statsborgere i Norge, og et ønske fra polsk side om styrket NATO-nærvær i Polen på grunn av utviklingen i Russland, forteller stortingspresident Olemic Thommessen etter møtet.

– Jeg reiste blant annet spørsmål om den negative utviklingen av pressefrihet i Polen, der de offentlige mediers stilling ser ut til å være under press, og ba om hans kommentar til dette. Jeg oppfordret samtidig den polske presidenten om å sørge for at Polen fortsetter å være en konstruktiv bidragsyter i Europarådet, inkludert i diskusjonene om ytringsfrihet, sier Thommessen.

Stortingspresident Olemic Thommessen med Polens president Andrzej Duda i Eidsvollsgalleriet. Foto: Peter Mydske/Stortinget.

En viktig samarbeidspartner

Andrzej Dudas besøk på Stortinget er en del av den polske presidentens statsbesøk til Norge fra 23. til 25. mai. Formålet med statsbesøket er å synliggjøre og forsterke det gode og varierte samarbeidet mellom Norge og Polen. Polen er en viktig alliert for Norge gjennom NATO, og er dessuten en betydelig handelspartner. I tillegg utgjør polakker den største innvandrergruppen bosatt i Norge.

Under møtet viste Thommessen blant annet til at Norge og Polen har lange historiske tradisjoner, og at Polen er et stort og viktig land for vår region. I tillegg til det gode bilaterale samarbeidet, er Polen en betydningsfull samarbeidspartner for alle de nordiske og baltiske landene.

Les pressemelding om statsbesøket.

Sist oppdatert: 23.05.2016 15:31
: