Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingets delegasjon sammen med utenriksminister Brende. Foto: Stortinget.

WTO-toppmøte i Nairobi

Stortinget følger toppmøtet tett og deltar med fire representanter i den offisielle norske delegasjonen til WTO-ministermøtet i Nairobi 15.–18. desember.

På vegne av utenriks- og forsvarskomiteen og næringskomiteen er Elin Agdestein (H), Ingrid Heggø (A), Øyvind Korsberg (FrP) og Liv Signe Navarsete (Sp) til stede under forhandlingene som nå pågår for å videreutvikle det multilaterale handelssystemet.

– Det er viktig for Stortinget å være aktivt til stede under dette møtet hvor fremtiden og troverdigheten til WTO står på spill. I en periode hvor globalisering og handel står høyt på dagsordenen også på Stortinget, er vår deltakelse her spesielt viktig, sier de fire stortingsrepresentantene. 

I sitt innlegg til toppmøtet uttalte utenriksminister Børge Brende at Norge er forberedt på å legge ned en stor innsats for å lykkes i å komme til enighet om en ny global avtale. Ministererklæringen, som Norge er aktivt med på å sluttføre, vil få en stor betydning for prosessen videre i WTO. 

Utenriksministeren understreket i sin tale at i en tid preget av terrorisme, migrasjon og klimaendringer, trenger vi mer, ikke mindre internasjonalt samarbeid. Han sa at Norges ambisjon for et WTO som nå runder 20 år er å opprettholde og stryke organisasjonen som det globale forumet for forhandlinger på handelsregler og markedsadgang. 

– Innenfor handel er det bare det multilaterale systemet og WTO som kan levere de virkelige globale løsningene, avslutter de fire stortingsrepresentantene. 

Sist oppdatert: 17.12.2015 10:44
: