Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingsvalget er tema på lærerkurs

70 lærere fra ungdoms- og videregående skoler i hele landet kommer til lærerkurs på Stortinget 16.18. november for å få inspirasjon og ny kunnskap om Stortinget og det politiske systemet.

– Målet med dette kurset er å øke kunnskapen om Stortinget blant lærere. Vårt demokratis fortsatte suksess er helt avhengig av den lærergjerningen som tusenvis av lærere over hele landet utfører, sier stortingspresident Olemic Thommessen, som skal ønske lærerne velkommen til Stortinget i lagtingssalen onsdag 16. november.

I løpet av dagene på Stortinget vil lærerne møte en rekke stortingspolitikere og andre samfunnsaktører. Blant annet vil finansminister Siv Jensen (FrP) gi en innføring i regjeringens budsjettarbeid, leder for kontroll- og konstitusjonskomiteen Martin Kolberg (A) vil snakke om Stortingets kontrollfunksjon og NRK-journalist Lars Nehru Sand vil gi en statusrapport ett år før valget.

Snart stortingsvalg

Det nærmer seg stortingsvalg, og kurset dette semesteret vil derfor legge spesielt vekt på valg og demokrati. Problemstillinger knyttet til demokratiets posisjon, både i Norge og internasjonalt, blir også tematisert. I tillegg får kursdeltakerne omvisning i Demokratisenteret for unge på Eidsvoll.

Barn og unge

Barn og unge er en av Stortingets viktigste målgrupper i arbeidet med å formidle kunnskap om Stortinget og demokratiet. Årlig benytter 30 000 besøkende seg av Stortingets formidlingstilbud. Gjennom omvisninger og læringsspill får både skoleelever og andre grupper innsikt i hvordan det politiske systemet i Norge har vokst fram, og hvordan det fungerer i dag. Kurset i stortingskunnskap og norsk politikk for lærere på ungdomstrinnet og videregående skole er en del av dette tilbudet.

Sist oppdatert: 14.11.2016 15:29
: